en-enkel-till-lusaka

en-enkel-till-lusaka

Flygresan - äventyret tar sin början!!

Förberedelser inför resanPosted by Peter Tue, September 08, 2009 21:56:42

NU, ja NU är det dags!!

Vi har vaknat på hotellet där vi tillbringat de tre sista nätterna i Sverige på ett bra tag. VI SKA ÅKA TILL AFRIKA, ZAMBIA, LUSAKA, 22 LUBU road!! NU!! 6 månaders förberedelser är till ända!!

Vi äter lunch med mormor, moster Tina, Christer och två av mormors systrar innan en taxi kommer och hämtar oss.

Här en bild på den lilla packning som packats, packats om, vägts, vägts igen och, och...

Väl på Arlanda var det dags att hitta rätt flygplan. Hampus och Alva, som nu skulle flyga för första gången, hjälpte ivrigt till

Vid incheckningen fick vi först en chock när vi fick veta att vi inte fanns med på passagerarlistan. Efter en hel del dividerande och undersökande visade det sig dock att bokningen var av någon specialtyp som det tog tid att få fram i systemet. Fördelen med det strulet, när det väl hade löst sig, var att incheckningspersonalen helt glömde undersöka vikten på vårt bagage. Tur för oss! Efter en massa springande till säkerhetskontroll, lucka för att få tillbaka moms, taxfree, byte till flygvänliga kläder (ja, vad är det för något), säkerhetsbesök på toalett med mera var det nu dags att borda följande plan för första etappen till Amsterdam.

När det var dags att borda planet mötte vi samma kvinna som tidigare hade ordnat med vår incheckning. Nu reagerade hon däremot på vårt handbagage. Förstår inte alls att någon kan tycka att det är märkligt med fyra kabinväskor (varav nog två är för stora), två vuxen-ryggsäckar, två barn-ryggsäckar, en plastpåse och två påsar tax-free.

Förväntningarna fullständigt lyste ur ögonen på Hampus och Alva. Allt skulle undersökas i planet. Man skulle kunna tänka sig någon form av dysterhet mitt i avskedet från Sverige, men icke. Här var det ett 200 procentigt fokus på DET STORA ÄVENTYRET!!

Efter en mellanlandning i Amsterdam var det dags för den långa flygningen till Nairobi, Kenya. Nu gällde det för alla att få så mycket sömn som möjligt. Av den varan blev det dock i stort sett intet för Veronica (flygrädd) och Peter (kan inte sova sittande). Hampus lyckades få sig sex timmar, men Alva tittade på film, pratade och pratade och pratade... och sov, ja högst tre timmar. Hur Alva kan vara när hon inte sovit ordentligt, ja det är känt av många. Vi pratar om en trolig fullständig urspårning av oanade mått.

Alva visade mycket riktigt tendenser till trötthet på Nairobis flygplats och somnade i pappas knä på ett kafé på flygplatsen. Plötsligt, sittandes på detta kafé, går det upp för Veronica, som den rese-räv hon är, att det är en timmes tidsskillnad mellan Stockholm och Nairobi. Plötsligt är det bråttom till planet och Alva måste väckas. Den avslutande flygturen till Lusaka går utmärkt, även om det börjar skönjas en viss otålighet hos alla fyra. Nu vill vi komma fram.

Och se, här har vi stigit ur planet i vårt nya hemland de närmaste två åren

ZAMBIA!!

/Peter


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Malin Sun, September 13, 2009 11:16:51

Oh la la! Vilken berättelse! Vilket äventyr! Alva och Hampus: jag kommer sakna er när ni är i Zambia och jag jobbar på mitt nya dagis i Nynäs. Stor kram till er och lycka till i er nya skola! / Malin

Posted by Dorte Sat, September 12, 2009 13:18:40

Härligt det ser ut! Kan man ana att internetet fungerar nu?
Stor kram till er alla.