en-enkel-till-lusaka

en-enkel-till-lusaka

Zimbawe över påsk

Spännande utflykterPosted by Veronica Sun, May 22, 2011 11:27:27

Över påsk följde vi med familjen Stead till Zimbawe. Brett är född och uppvuxen där medan Clare är en riktig brittisk brutta. Det var en lång resa med bil. Efter ett snabbt uppehåll för lunch hos Bretts mamma Cherrie i Harare (efter 8 timmar) så fortsatte resan till Eastern Highlands och den lilla orten Troutbeck som vi anlände efter ytterligare 4 timmar. Underbart ställe som påminner om Skottland säger de som har varit där. Inte kanske den normala bilden av Afrika, med savann och akaciaträd.

Morgon i Troutbeck. Troutbeck ligger 2 300 meter över havet så det är inte ovanligt att molnen kommer in.

Här njuter vi utsikten över suicide walk, skulle jag kunna ha skrivit men sanningen är att detta kort nästan gjorde slut på vårt förhållande. Peter var inte alls speciellt förtjust i att stå vid kanten och ta kortet.

Britterna firar påsk på påskdagen. Då äts lamm och påskägg målas för att sedan rullas över ett stup (såsom stenen på Jesu grav rullades bort när han uppstod). Här är våra ägg Hampus ägg första från vänster, Peters tredjen, Alvas fjärden och mitt det första från höger. Å så kommer stup-rullningen...

En annan tradition var att bygga sin egen båt och sedan tävla med de andra om att först komma till stranden. Mycket möda lades på detta....

Och vinnaren blev.....

Cherrie som hade lagt ned några minuter på denna båt...medan vi andra hade jobbat i timmar!

Här är alla barnen på bus (William längst fram, Oliver, Hampus, Alva och Sophie i bakgrunden)

En rolig sak var också forsränning i 15 gradigt vatten för såväl barn som vuxna som vi genomförde i uppblåsta innerslangar till bilar. Här ser ni var de vuxna startade sina färder (mitt i det vita skummet)

Här en bild från samma flod samt en utsikt från bilen.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.