en-enkel-till-lusaka

en-enkel-till-lusaka

Ett kringflackande liv i kappsäck

Förberedelser inför resanPosted by Peter Tue, September 08, 2009 20:47:52

Den 13 juli lämnade vi över huset till vår hyresgäst, den trevlige Francesco från Italien och hans fru.

Totalt utpumpade begav vi oss nu ut på en turne runt Sverige som varade i närmare en och halv månad. Vi började med att ta oss ner till Blekinge, närmare bestämt vandrarhemmet på Tjärö i Blekinge skärgård. Bokningen var en ren chansning som enbart motiverades av att vandrarhemmet hade en mycket trevlig hemsida med en liten videosekvens som såg så där underbart idyllisk ut.

Och, oj vad alla förväntningar överträffades. Vi hamnade mitt i något som närmast kan liknas vid Bullerbyn i dess mest fantastiska tappning. Ett stort antal röda hus placerade i en fin skärgårdsmiljö, med fina möjligheter till att upptäcka ön. Allt drivs av vandrarhemmet: förutom vandrarhemsboendet finns det några stugor, ett trevligt kafé, en mysig restaurang med personal som uppenbarligen har en kärlek till god mat och en gästhamn. Dessutom en enkelt genial lekplats. Vi kan verkligen rekommendera detta ställe till alla barnfamiljer. Här kommer några bilder på när Alva och Hampus för första gången seglade optimistjolle.

Det var sjöjungfrun Alva och här kommer sjörövarkaptenen Hampus

Båda var supernöjda, men om det är möjligt, så var nog pappa ändå den som var nöjdast av dem alla. Som gammal seglare var det en dröm att få ta ut barnen på deras jungfrufärd.

Från Blekinge fortsatte vår sommarturné till Göteborg där vi under fyra dagar busade med farbror Jan, kittlade honom och gick på Liseberg. Tack och lov var det outhärdligt långa köer den första dagen vi var på nöjesfältet, för det betydde att mamma Veronica och pappa Peter kom med det goda förslaget att vi även nästa dag skulle gå på Liseberg. Trots ihällande regn den andra dagen, där vi redan efter en halvtimme var dyngsura in på bara kroppen var succén ett faktum. Det fanns nämligen ytterst få som trotsade vädrets makter, vilket gjorde att köerna nästan helt lyste med sin frånvaro. Det kan ju inte bli annat än succé när man på en och samma dag hinner med Flumride tre gånger och Lisebergsbanan en gång och en massa annat kul...

Sedan begav vi oss ner till Laholmsbukten för vår numera årliga semester på Tändstickans vandrarhem. I år var vädret med oss och vi hade några underbara dagar boende endast 150 meter från Sveriges största sandstrand. Turen avslutades med en baddag i det flashiga Tylösand med flödande sol, goda glassar och ett strålande humör.

Och det goda humöret berodde säkert på att Alva och Hampus visste att det efter dagarna vid Hallandskusten vankades den årliga semestern hos farmor och farfar, utan mamma och pappa, med allt vad det innebär i form av att bli härligt bortskämda med pannkakor, glassar och allt annat roligt som man kan lura farmor och farfar till när man är sådär alldeles underbara gulliga barnbarn.

Pappa började nu jobba och mamma ägnade sig mest åt förberedelser inför den STORA resan. Moster Tina bjöd både på underbart sällskap och inackordering. Veronica och Peter lekte vuxenliv i Stockholm samtidigt som Alva och Hampus var kvar hos farmor och farfar.

Matilda, Kalle, Birgitta och Kenth bjöd på en helg i deras hem som gjorde att vi alla åtta ytterligare lärde känna varandra och knöt än varmare vänskapsband. Vi fick också chansen att leka med Samuel, Sebastian och Fredrik (Dorte: vi älskar dig).

Därefter begav vi oss alla fyra av till mormor, där vi tillsammans med mormors två systrar och en av systrarnas söner, bodde i mormors 3:a. Finns det hjärterum så finns det också stjärterum!

Den sista dagen före resan fyllde mormor 75 år och det var stor fest hos moster Tina.

NU ÄR DET DAGS!!!

/Peter


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Dorte Sat, September 12, 2009 13:17:11

Tack Peter, det värmde;-) Jag kan säga att den underbara förkylningen utvecklades till en veckas sängliggande... kan det ha varit svininfluensan, ingen vet....
Det ser i alla fall ut som om ni hade en underbar sommar här i Sverige..