en-enkel-till-lusaka

en-enkel-till-lusaka

The Dotted Line vann!!!

Vardag i LusakaPosted by Veronica Sun, June 06, 2010 20:14:35

Idag var en stor dag för Hampus (och för oss föräldrar). Han skulle spela final i Saturday Soccer turneringen. En semifinal som vi kämpat för att nå under fem tuffa helger. Först kom semifinalen som var ooolidligt spännande. Som alla klassiska matcher så var det jämt efter slutsignal, så det blev tilläggstid. Det stod lika efter tilläggstiden....ånej det blev alltså straffläggning. Alla bävade vi. Coach Peter tog ut laget som skulle slå straffarna. Andra laget missar första straffen. Vi missar vår första straff...vår bästa anfallare..... Men vi hade en bra målvakt som tar det mesta. Andra laget får in sin straff. Nästa straff får vi också in (Tack Daniel!). De missar nästa straff. Vår Jonathan missar på straff. Hänger ni med? Det är 1-1 efter tre straffar var. Två straffar återstår för varje lag. Pressen på straffläggarna är enorm. Det är i dessa stunder framtidens stjärnor föds.... Andra laget missar en straff till. Föräldrarna i båda lägren svettas ymnigt och skriker av lycka eller besvikelse efter varje straff. Hampus ska slå.... jag funderar ett slag på att inte titta....men gör det ändå. Hampus får in den!!!!!!! Nu är de tvungna att sätta sin straff, ja ni förstår, det andra laget alltså...spänningen är ...ja just det oliiidlig. Vår målvakt Marko...TAR DEN!!!!!!! OCH VI ÄR I FINAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hampus satte den avgörande straffen (här är det på sin plats med tre rader utropstecken!!!)

Tack och lov så blev inte finalen lika rafflande, eller ja det blev ju förstås den förlängning som måste till för att få föräldrarna än mer utmattade. MTN, motståndarna forcerar något enormt. Men Hampus, vår store rese i backlinjen, håller ihop laget på ett föredömligt sätt. Kanske bjuder laget på lite väl mycket underhållning när de låter motståndarlaget slå en boll i stolpen. Men ja, det är väl sådant som bara de riktigt stora underhållarna kan bjuda på. Och så, mitt i all press, kommer vårt lags alldeles underbara Daniel igenom den tuffa motståndarlinjen, placerar bollen där den ska vara, i det andra lagets nätmaskor!!!! Vi leder, vi är på väg att vinna ett av det södra halvklotets största turneringar!! Jorden stannar för en stund, våra spelare svävar några decimeter över det gröna gräset, solen ler och föräldrarna tackar den lyckliga stjärnan för att de fått förmånen att bli föräldrar till just dessa barn. Den andra delen av förlängningen har vi fullständigt glömt bort, nerverna gjorde att alla typer av minnesfunktioner fullständigt slogs ut. Men vann gjorde vi, för på prisutdelningen fick tio extremt stolta stjärnspelare gå fram och ta emot priser inför ett par hundra åskådares stora jubel. We are the CHAMPIONS.......

Så här glad blir man när man vinner!!!!!! De sjöng VM-låten!

Och här ser vi laget under priscermonin! Många nöjda pojkar och en man......


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Martina Tue, June 08, 2010 10:30:24

Hälsa Hampus att han verkligen skall satsa på en fotbollskarriär. /Martina