en-enkel-till-lusaka

en-enkel-till-lusaka

Semester på Zanzibar

Spännande utflykterPosted by Veronica Sun, February 06, 2011 14:36:12

Man måste erkänna att vi inte har varit de bästa på att uppdatera bloggen. Vanligtvis brukar jag lova bättring, men eftersom jag numer börjar få god självinsikt så gör jag inte det, utan berättar istället hur vi hade det på Zanzibar.

Efter den första julen i Lusaka (kanske kommer ett inlägg om denna på bloggen om ett halvår :) så såg vi fram emot 9 dagars semester på Zanzibar. Det är något exotiskt och mystiskt över Zanzibar. För mig var det nog en dröm som uppfylldes.

Vi flög hela vägen och detta var vår första bild av Zanzibar från flyget. Extremt skogsbeklätt/palmbeklätt tyckte vi förvånat.

Första anhalt var Fumba på sydvästra sidan av ön. Det var en trevlig lodge, men riktigt zanzibariskt var det inte.... dvs vi saknade de långa snövita sandstränderna...men stället hade mycket annat att erbjuda. Trevlig lodge, bra snorkling med fantastiska korallrev, bra pool och en relaxad stämning.

Det här är utsikten från vårt hus...och sandstranden var faktiskt "vår". Jag kan säga att det är fantastiskt att äta middag nere på stranden, med god mat och ett, två, tre ....glas vin och med flygande eldflugor runt omkring. Mat är ju viktigt tycker vi så då ger vi lite smakprov från det kulinariska bordet....

Gott va......

Å den lilla hummern.....

För att maten skulle kunna rassla sig ner genom kroppen var vi tvungna att göra några slags fysiska aktiviteter. Barnen var mycket förtjusta i poolen. Och hela familjen tyckte det var väldigt kul att snorkla.

Förväntansfulla /eftertänksamma på väg till sin första snorkling och sin första erfarenhet av våtdräkt.....hur i helv...te får man på sig en våtdräkt själv????????

Och här har vi "Mannen som talar med fiskarna".

Nästan hela Zanzibar påverkas rejält av tidvattnet, vilket är ganska spännande tyckte vi och tog en promenad för att se vad djurlivet har att erbjuda...många sjöstjärnor, krabbor, sjögurkor (eftersom detta är en familjesite berättar jag inte vad dessa ser ut som) och havsborrar.

Från lodgen gjordes en utflykt för att simma med delfinerna i Kizimkazi. Tyvärr togs inga bilder från just det eftersom hela familjen var totalt fokuserad på att hoppa ur båten precis när vi kom i närheten av delfinerna. Det var ett race att hinna ifatt dem. Det var en väldigt häftig upplevelse att ha delfiner i närheten. Vet inte om det är sant, men Alva hävdar att hon klappade en. Efter utflykten stoppade vi vid en underbar strand för ett dopp.

På vägen hem stannade vi i Jozani National Park för att se aporna som endast finns på Zanzibar , nämligen Red Colobus Monkeys. Här studerar vi aporna noggrant...

Efter fem dagar på Fumba begav vi oss till nordöstra sidan av ön till Matembwe Lodge och då hamnade vi i paradiset. Jag tror att de bilder som följer säger mer än tusen ord....

Vad kan man göra i paradiset?

Man kan ta en seglingstur med lokala båtar. Fantastisk seglingsförmåga enligt medhavd seglingsexpert. Eller ett dopp i havet....

eller i poolen.....

Relaxade....

Å jag hittade en snygging som tog hand om barnen...

Spelade schack...

Alva hjälpte till med underhållningen på lodgen.

Men alla resor tar ju slut och även denna resa...men det är nog inte helt otroligt att vi kommer tillbaka till Zanzibar en annan gång.