en-enkel-till-lusaka

en-enkel-till-lusaka

På Chaminuka

Spännande utflykterPosted by Veronica Sun, August 15, 2010 21:02:23

Under den sista skälvande minutrarna av min semester bestämde sig familjen för att göra en dagsutflykt till Chaminuka. Chaminuka ligger 4-5 mil utanför Lusaka och är en lodge med egen inägnad safaripark och ett mycket gott rykte.

Kort recension av stället ger vid hand att safariparken innehåller många olika djurarter och arten antiloper speciellt representerat. Förutom elefanter, zebra, giraffer, lejon, hyenor så finns det också pytonormar..... jag vägrade att tro på vår guide... men det visade sig vara sant. Maten är god och grillad Puku är till lunch är faktiskt inte så dumt. Att ta en tur på den konstgjorda sjön efter lunchen var kul, men någon fiskelycka hade vi inte, men vi tittade på fåglar o plockade näckrosor. Servicen kunde man önska mer av- vi fick vänta några timmar på båtturen å safarin för att de hade dubbelbokat och man kan inte säga att det var högsäsong av gäster så det här borde de ha klarat av.

Själva lodgen i Chaminuka.

Babyelefanten som vi såg.... å några fler djur.......

De stora feta hyenerna (spottet hynenas) som man verkligen inte skulle vilja träffa på i flock på natten.

Å mammas favoritdjur, giraffen.....

På båtturen med en guide som tyckte att det var trist att vara med oss (svar på Alvas fråga om det var roligt)

Han kompenserade sitt feltramp genom att fixa några näckrosor till Alvas som blev lycklig.

Väl tillbaka på lodge leker Hampus och Alva bland statyerna. Den som har en idé om vad detta föreställer får en gratis resa till Chaminuka.

Väl hemma efter heldagsutflykten höll hela familjen med om att Chaminuka var väl värt besöket!