en-enkel-till-lusaka

en-enkel-till-lusaka

Påsksemester i Kapstaden

Spännande utflykterPosted by Veronica Mon, April 12, 2010 22:49:03

Först började semestern med att Hampus kräktes hela natten innan resan och hela första dagen på semestern. Givetvis hade jag också fått en dunderförkylning (typiskt!!!). Men inget skulle stoppa oss från vår semester i Kapstaden som vi hade sett fram mot så länge. Hela resan startade med några dagar i själva Kapstaden. Efter att spyorna torkats upp och sonen vaknat till liv tog vi oss över det närmaste berget (Kapstaden är verkligen de stora bergens stad) ner till närmaste strand. Och nu talar vi VIT strand, mysig uteservering, strålande sol, sand, turkost vatten (okej, där var det kanske en liten överdrift), trevliga kypare och god fisk, vi talar om The Grand i Camps bay som är en liten sommaridyll och "förort" till Kapstaden. Hela familjen njöt i fulla drag, nu hade SEMESTERN börjat!!

Taffelberget bjöd på fantastiska vyer, höjdrädda föräldrar och stormförtjusta barn.

Two Oceans Aquarium med alla sina fiskar var precis så där rolig för barnen som alla djurupplevelser är, dvs helt fantastisk (i det skedet visste vi inte att vi skulle stöta på en riktig haj i dess nästan helt naturliga miljö!).

Hej Nemo! Alva gillar fiskarna.

Waterfront gav föräldrarna möjlighet att ta igen en del shopping som Lusaka inte bjuder på i samma omfattning, för att inte tala om allt gott gommen fick sig till livs från havets många läckerheter.

Efter detta tog vi oss ned mot Godahoppsudden. Fantastiska vyer!

Och underbart hav. Familjen hittade ett ställe i Scarborough där vi bara måste köpa hus. När vi öppnade dörren till vår hyrda bil sprang hela familjen ut som kalvar på grönbete.

Barnen rullade sig i sanden, mamma kände sand mellan tårna och vind i håret och pappa Peter fick den där seglarblicken som gör att han inte går att kommunicera med på någon timme.

Detta är meningen med livet... Vi ville inte åka vidare, men eftersom vi ville besöka andra ställen innan vi skulle ta in på vingården Knorhoek i Stellenbosch där vi skulle tillbringa de närmaste två dagarna så forsatte vi mosträvigt vidare. Vi åkte igenom pittoreska byar/mindre städer såsom Simons Town och hälsade på pingvinerna Boulders beach.

Att vingårdar kan vara så vackra! Var och en av dem har ju fantastiska mangårdsbyggnader och härliga omgivningar! Den första morgonen begav sig Peter ut på en joggingtur bland vinrankorna och kom hem som en helt ny människa! Endorfinerna hade lyft honom över vackra kullar med utsikt över dramatiska berg som blev än mer ljuvliga när de en stund in på turen omgavs av en sol som just tog sig över topparna! En joggingtur som han säger sig aldrig komma att glömma.

Och när man åker till ett vindistrikt som Stellenbosch ska fokus givetvis ligga på att prova viner! Eller? Vi började med att redan på förmiddagen åka till vingården Kanonkop som fått en del goda recensioner i vinbibeln "Platters South African Wines 2010". Barnen blev förtjusta i att få se hur druvorna tas om hand och hur vin framställs (vi kom nämligen just som de höll på att avsluta skörden, så har ni några frågor om vintillverkning kan ni mejla Alva och Hampus som gladeligen kan bistå med en ingående redogörelse). Nästa ställe blev Warwick estate som producerar ett av våra favoritviner: Three Cape Ladies. Och nu börjar vi se en röd linje i att vara på vinresa. Mamma och pappa är visserligen glada för att få smaka goda viner, men de lyckligaste är ändå barnen. Warwick bjuder nämligen på först lekplats och sedan picknick i det gröna med delikatesser. Och vilket barn ääälskar inte picknick!!

Resan fortsatte till fjärilshuset som Alva särskilt ville besöka. Där fanns också lustiga kameleonter och en mängd andra djur. Till sist hann vi med ytterligare en vingård, men än en gång kommer inte det bestående minnet att vara vinerna, utan den fantastiska engelsk-inspirerade trädgården med alla dess små "rum" som både mamma kunde låta sina ögon vila på och barnen springa runt i.

Detta är bara en del av resan, vi skriver mer om denna snart. To be continued!