en-enkel-till-lusaka

en-enkel-till-lusaka

På jakt efter lejonen i South Luangwa nationalpark

Spännande utflykterPosted by Veronica Sun, November 22, 2009 09:54:29

Så bar det av till South Luangwa nationalpark....hela familjen var mycket spända ...skulle vi få se zebror, giraffer, lejon, bufflar, vårtsvin, flodhästar?

Hela resan började med en flygplanstur på 1 timme i ett litet flygplan med plats för 15 personer. Flygrädd som jag är var jag lite tveksam till storleken, men vad gör man inte om man ska se på djur i en av Afrikas mer djurrika nationalparker. Mycket riktigt blev de sista 20 minuterna en utmaning för alla. Pappa Peter försökte ta hand om först mig då jag bad till högre makter om att vi skulle komma ner i säkerhet och sedan Hampus som kaskadkräktes över hela planet, då inga flygsjukepåsar fanns. Den enda som var cool var Alva som tittade ut ur fönstret och talade om att det kittlade i magen. Jag undrar lite hur planet sanerades efter vår vistelse där, då tillbaka-flighten skulle avgå 15 minuter efter vår ankomst.

Efter den resan var det bara skönt att åka i öppen bil till lodgen. Väl där blev vi välkomnade av elefanterna som kom och hälsade på i receptionen. Dessa elefanter är vilda och alltså ganska farliga, men vi gömde oss bakom receptionsdisken och var tvungna att vara tysta för att inte reta dem. Förutom malariamyggan så är elefanter de djur som dödar mest människor i dessa trakter. Lodgen ligger fantastiskt till i närheten av en flod och man behöver egentligen inte alls åka ut för att se djur eftersom de rör sig fritt omkring och på lodgen. Detta för med sig att man måste vara lite försiktig hur man rör sig och på kvällarna måste man ha vakt med sig när man går till sitt eget hus. Förutom elefanter så höll familjen på att snubbla över en två tons flodhäst och hyenor en kväll (en vecka tidigare hade lodgen fått besök av en grupp om 18 lejon).

Hjälp, en elefant i lobbyn!!!!!!!

Det sägs att oktober är en av de bästa månaderna att se djur eftersom det är i slutet av torrperioden. Djuren söker sig till vattnet och det finns inte så mycket gräs att gömma sig i. Det var dock fruktansvärt varmt, över 40 grader, så vi "svalkade" oss i lodgens 30 gradiga pool.

Vi var ute tre dagar på safari i en egen jeep, med James som guide och vi såg de flesta djur, dvs giraff, elefanter, flodhästar, lejon, hyenor, vildhundar, vårtsvin, impala, krokodiler, kudu....det enda vi inte lyckades se var leopard, men det får vi ta nästa gång. Nedan ser kan ni se några av de djur vi såg ....

Och till slut får ni en fin solnedgång från nationalparken. Det är inte sista gången vi åker på safari......