en-enkel-till-lusaka

en-enkel-till-lusaka

Flytten från huset

Förberedelser inför resanPosted by Peter Wed, July 22, 2009 22:01:44

Oj, oj, oj, det kommer att ta lång tid innan vi flyttar nästa gång.....och ändå fick vi massor med professionell hjälp i form av underbara flyttgubbar som var hos oss i dagarna tre.

Men vi tar det från början: vi packade och vi sorterade och vi slängde och vi städade och vi fortsatte denna harang i en, som det kändes, oändlig loop utan slut och utan att någon exit-dörr ens skymtade i fjärran. Det var vinden, det var klädkammaren, barnens rum, köket....och....och, ja, veckorna gick och resorna till sopstationen kunde vi efter ett tag genomföra i sömnen. Att Veronica hade fullt upp på jobbet och Peter drogs med ett diskbråck som aldrig ville släppa, gjorde inte situationen sådär nämnvärt lättare.

Dagen innan flyttgubbarna skulle komma var smått panikartad. Huset var totalt upp-och-ner-vänt, saker låg överallt och det fanns diverse högar. Det var högar för sådant som skulle med containern, sådant som skulle med senare på flyget, sådant som skulle slängas, sådant som skulle upp på vinden men inte ännu kommit det, sådant som skulle ligga kvar framme, sådant som skulle slängas. och, och....huller om buller utan att vi riktigt visste vilken hög som var vilken. Dessutom hade vi fått för oss att det skulle komma en si så där 5-6 flyttgubbar som skulle arbeta i ett turbo-tempo som definitivt kräver att vi exakt visste vad vi ville med varje liten pryl.

När de dök upp den 1 juli, Lee och Niklas, jo de var som tur var bara två personer, så tittade de förundrat på alla högar och suckade. Men, vilka killar! Maken till arbetsvilliga killar har sällan skådats. I högsommarvärme slet de frenetiskt och i ett tempo som var helt makalöst. Att de dessutom var väldigt trevliga gjorde det hela till ett roligt äventyr. Efter bara några timmar hade de lyckats slå in mer än 50 lådor! Och så här såg det ut:

Det var Lee och här kommer Niklas:

Och efter ett tag hade berget växt:

Och Alva och Hampus tyckte att det var ett stort äventyr:

Ofta blev paketen till ren konst, som nedan där en stol förvandlats till konst som till och med konstnären Christo skulle ha avundats:

På andra dagens eftermiddag hade allt slagits in och antalet kollin uppgick till inte mindre än 255 stycken. Tur att vi fick en container på 40 fot som rymmer inte mindre än 60 kubikmeter. Den parkerades på uppfarten till huset. Jo, lutningen på ekipaget gjorde oss aningens nervösa:

På tredje dagens morgon började alla kollon packas in i containern och då hade Micke (mitten) tillkommit. En provisorisk ramp byggdes för att kunna lasta in:

Och här kommer alla flyttgubbars favorit, pianot:

Till slut var allt ilastat och säkrat (visst är bilden skuren på ett orginellt sätt?!):

Lasten plomberades och önskades lycka till på sin långa färd. Från hemmet till Lusaka i Zambia, via postterminalen i Årsta, tåg till Göteborg och containerfartyg till Afrika och omlastning igen till lastbil. Undrar när vi får se våra saker nästa gång??